ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΕΠΑΦΗ

 
ΝΕΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας στα πλαίσια του COSMOPOLIS πραγματοποίησε τον καθιερωμένο αρχιτεκτονικό περίπατο στην Παναγία. Φέτος περπατήσαμε στο ίχνος της επέκτασης των τειχών της παλιάς πόλης που κατασκευάστηκαν επί Ιμπραήμ Πασά (1520-1530), τα οποία ξεκινούσαν λίγο μετά το 5ο Γυμνάσιο, έφταναν πολύ κοντά στην οδό Δοϊράνης, όπου σώζεται και ένα μικρό τμήμα τους με κυκλικό πύργο, και στη συνέχεια ενώνονταν με το υφιστάμενο και αναστηλωμένο τείχος του οικοπέδου Κρέη. Για την καλλίτερη εποπτεία μάλιστα, η όδευση των τειχών σημαδεύτηκε με διαγράμμιση στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Επιπλέον έγινε επίσκεψη και στα υπολείμματα του χαμάμ, που σώζονται στην ταβέρνα το Σούσουρο, τμήμα του μεγάλου συγκροτήματος κοινωφελών κτιρίων (κουλιγιέ), που κατασκευάστηκαν στην περιοχή από τον Ιμπραήμ πασά, γαμπρό του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Στο τέλος καταλήξαμε στο πλάτωμα που υπάρχει στην επαφή των τειχών με το παλαιό υδραγωγείο (Καμάρες), όπου απολαύσαμε το αναψυκτικό μας, προσφορά της Δημωφέλειας.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τους πολυάριθμους συμπολίτες και το δήμαρχο κ. Θόδωρο Μουριάδη που συμμετείχαν στον περίπατο, την κ. Ελένη Μεντεσίδου, υπάλληλο της Δημωφέλεια που βοήθησε στην όλη οργάνωση, τις εθελόντριες Ειρήνη και Ελένη, την κ. Φιλιώ Β. και τους ιδιοκτήτες του Σούσουρου, που μας υποδέχτηκαν. Ιδιαίτερα ευχαριστεί την κ. Χάιδω Κουκούλη-Χρυσανθάκη, επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, πρώην έφορο Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Καβάλας και τον κ. Κώστα Τσουρή πρώην Έφορο Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Καβάλας και καθηγητή αρχαιολογίας του Δ.Π.Θ., που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας να συμμετέχουν στην ξενάγηση. Ιδιαίτερα η κ. Κουκούλη μας συγκίνησε αφηγούμενη την προσπάθειά της να αποτρέψει την κατεδάφιση των τειχών.
Πρόταση του Συλλόγου μας είναι μονιμοποιηθεί η διαγράμμιση του ίχνους των τειχών επί του εδάφους, ώστε οι επισκέπτες της πόλης να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα της περιτειχισμένης Καβάλας.

 


Φωτογραφίες απο τον περίπατο

 


Αφισες
 

 

Αρχείο gallery των αφισών των νεότερων εκδηλώσεων του Συλλόγου

 

 

 
 
Find more about Weather in Kavala, GR
Click for weather forecast for Kavala

 

KΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤEΩΝ
       1-100

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΒΟΤΣΗ 2 65403 ΚΑΒΑΛΑ
Τηλέφωνο: 2510/227430, Fax: 2510/835701
email sankavala@gmail.com
 

Architect Kavala, Greece

t

 

 

facebookFacebook    likes                                    youtube Youtube Channel            


 

 copyright 2012
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΒΟΤΣΗ 2 65403 ΚΑΒΑΛΑ
webmaster  vourvou@web.de