ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑ ΕΠΑΦΗ

 
ΝΕΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κείμενο διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί
στο επάγγελμα των μηχ
ανικών

                                  Καβάλα  10-05-2019                Αρ. Πρωτ. 17

ΠΡΟΣ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας, διαπιστώνοντας τη χρόνια αδιαφορία και αδράνεια από πλευράς συντεταγμένης πολιτείας, Δήμου Καβάλας και Περιφερειακής Ενότητας, για την επίλυση προβλημάτων που άπτονται της ανάπτυξης του Νομού και του Δήμου σε σχέση με την άσκηση του επαγγέλματος του μηχανικού και του κατασκευαστικού τομέα, προτίθεται να ενεργοποιήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με την παρούσα διαμαρτυρία- γνωστοποίηση προβλημάτων και προτάσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισης των προβλημάτων που ταλανίζουν τους μηχανικούς και οδηγούν σε επαγγελματική απαξίωση και επενδυτική απραξία.

Ο κλάδος των μηχανικών με πολύ κόπο και προσωπικές θυσίες αντιμετώπισε την οικονομική κρίση και την υποβάθμιση του επαγγέλματος που επέφερε η εποχή των μνημονίων, με εκατοντάδες συναδέλφους να έχουν καταφύγει στο εξωτερικό και να αλλάζουν επάγγελμα ή να συνταξιοδοτούνται πρόωρα. Μαζί με τους μηχανικούς ολόκληροι επαγγελματικοί κλάδοι με χιλιάδες επιχειρηματίες και εργαζόμενους, παρασυρμένοι στη δίνη της κρίσης βρέθηκαν άνεργοι και χρεωμένοι, περιμένοντας την πολυπόθητη ανάπτυξη με επανεκκίνηση της οικοδομής.

Και ενώ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης του τομέα της κατασκευής, αναδύονται πρόσθετα κωλύματα και γραφειοκρατικές παλινωδίες, που αφορούν τη διαδικασία έκδοσης άδειας δόμησης ή οποιασδήποτε άλλης σχετικής διοικητικής πράξης. Στο Νομό Καβάλας παρατηρούνται καθυστερήσεις ετών για διεκπεραιώσεις υποθέσεων που σε άλλους νομούς απαιτούνται  ελάχιστοι μήνες. Το αποτέλεσμα είναι να αποτρέπονται ή να καθυστερούν έργα και επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά να διακινδυνεύει τόσο η εργασία των μηχανικών όσο και πολλών άλλων σχετικών επαγγελματιών.

Παρακάτω θέλουμε να περιγράψουμε πιο συγκεκριμένα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε και αφορούν το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Σ.Υ.Π.Ο.Θ.Α, την Υπηρεσία Δόμησης Καβάλας (ΥΔΟΜ), το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και άλλα θέματα που μας απασχολούν.

Η έγκριση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής της Π.Ε. Καβάλας είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την έκδοση ενός σημαντικού αριθμού οικοδομικών αδειών που εκδίδονται στον νομό. Εδώ και 12 μήνες το Σ.Α. λειτουργεί χωρίς γραμματειακή υποστήριξη, μόνο με την καλή θέληση των μελών του και συναδέλφων μηχανικών, (ελεύθερων επαγγελματιών), που οικιοθελώς προσφέρουν τη βοήθειά τους  αντιμετωπίζοντας την απόλυτη αδιαφορία της διοίκησης.

Με ανύπαρκτο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και επιτακτική ανάγκη οργάνωσης αρχείου σε κατάλληλο χώρο με βιβλιοθήκες και ράφια, το Σ.Α. έχει συγκεντρώσει περισσότερους από χίλιους φάκελους στα τρία χρόνια λειτουργίας, οι οποίοι στοιβάζονται σε σωρούς στο χώρο συνεδρίασης, δυσχεραίνοντας το έργο του συμβουλίου, καθώς συχνά καταρρέουν. Ως αποτέλεσμα, όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, κάθε νέα συνεδρίαση του Σ.Α. προσθέτει από πενήντα φακέλους στο ήδη κορεσμένο αυτό περιβάλλον και μια σχετικά απλή διαδικασία έχει μετατραπεί σε άθλο, τόσο για τα μέλη του -κυρίως τον πρόεδρο που έχει την ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του ως υπηρεσιακός, όσο και για τους ιδιώτες μηχανικούς που προσκομίζουν τις μελέτες τους προς έγκριση. Το αποτέλεσμα είναι το Σ.Α. να μη λειτουργεί σε τακτά διαστήματα και να προκαλούνται καθυστερήσεις, με ορατό τον κίνδυνο αναστολής της λειτουργίας του, όπως μάλιστα προτάθηκε ως τρόπος πίεσης για την επίλυση των προβλημάτων του.

Και ενώ έχουν γίνει αλλεπάλληλες εκκλήσεις για ορισμό νέου γραμματέα, τόσο προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, που είναι αρμόδια για την συγκρότησή του, όσο και προς την Π.Ε. Καβάλας για συνδρομή στην επίλυση των προβλημάτων του, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, παρότι η λειτουργία του Σ.Α. αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών της περιοχής, δηλαδή της Π.Ε. Καβάλας.

Το Σ.Υ.Π.Ο.Θ.Α αντιστοίχως, με ιδιαίτερα σημαντικές υποθέσεις πολεοδομικού χαρακτήρα και ενστάσεων, έμεινε χωρίς γραμματέα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους και ανέστειλε τη λειτουργία του με αποτέλεσμα σήμερα που έχει επανεκκινήσει, να έχει σε εκκρεμότητα σχεδόν 4000! υποθέσεις και μαζί χιλιάδες πολίτες και μηχανικούς να ταλαιπωρούνται στην αναμονή.

Αυτό όμως που προκαλεί το μεγαλύτερο σκόπελο για την εξυπηρέτηση του πολίτη είναι η καθυστέρηση έκδοσης αδειών δόμησης από την ΥΔΟΜ Καβάλας, η οποία κατέχει αρνητική πρωτιά σε ολόκληρη τη χώρα, στο χρόνο διεκπεραίωσης των υποθέσεων. Είναι γνωστό ότι στις περισσότερες  πολεοδομίες της χώρας η έκδοση οικοδομικών αδειών δεν ξεπερνά τους 4 με 6 μήνες ενώ υπάρχουν και αρκετές υπηρεσίες που εκδίδουν οικοδομικές άδειες σε 2 με 3 μήνες. Στη ΥΔΟΜ Καβάλας υπολογίζεται ότι αν ένας φάκελος κατατεθεί σήμερα, χρειάζονται πάνω από 2 χρόνια για να εκδοθεί η άδεια!

Το γεγονός αυτό αποτελεί τον πλέον ανασταλτικό παράγοντα για οποιαδήποτε επένδυση. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να χαθούν εκατομμύρια ευρώ, (υπολογίζεται τουλάχιστον 30 με 40 εκατομμύρια ευρώ), από επενδύσεις και έργα για τα οποία έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένοι χρονικοί περιορισμοί για την έναρξη και ολοκλήρωση του προγράμματος. Ταυτόχρονα  χιλιάδες θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να χαθούν μαζί με αυτά.

Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε αυτήν την κατάσταση είναι πολλοί και διάφοροι: η αλλαγή της νομοθεσίας, που αντί να απλουστεύει τις διαδικασίες αυξάνει τη γραφειοκρατία, η υποστελέχωση της υπηρεσίας, η αδιαφορία των αρμόδιων φορέων των Δήμων Καβάλας και Θάσου να επιλύσουν το πρόβλημα παρότι επανειλημμένα έχουν κατατεθεί προτάσεις για την αντιμετώπισή του, η απραγία των Δημοτικών Αρχών που προτάσσει ως μόνιμο επιχείρημα την έλλειψη προσωπικού, ενώ αυτό που απουσιάζει, κυρίως, είναι η έλλειψη οργάνωσης και διάθεσης για την εξυπηρέτηση του πολίτη και της όποιας οικονομικής ανάπτυξης μας επιτρέπεται πλέον. Έντονη ανοικοδόμηση υπήρχε και πριν από 15-20 χρόνια, όταν η αντίστοιχη Πολεοδομία Καβάλας, με τριπλάσια βεβαίως άτομα, κατάφερνε να εκδίδει περισσότερες από 1000 άδειες ετησίως, σήμερα μετά βίας αυτές ξεπερνούν τις 100.

Υπάρχουν ζητήματα που μπορούν να λυθούν άμεσα και να μειώσουν δραστικά τους χρόνους που απαιτούνται. Για παράδειγμα, το τοπογραφικό διάγραμμα και τα φορολογικά της αδείας να ελέγχονται από άλλο υπάλληλο και να μην επιβαρύνονται οι μόλις δύο ελεγκτές, όπως γίνεται στην ΥΔΟΜ Παγγαίου. Επίσης οι δύο υπάλληλοι του τμήματος εκδόσεων αδειών δόμησης να απασχολούνται αποκλειστικά με τον έλεγχο και την έκδοση αδειών και να μην επιφορτίζονται με άλλα αντικείμενα εκτός τμήματος. Μπορεί με μια προγραμματική σύμβαση το ΤΕΕ-ΑΜ, με κατάλληλο προσωπικό να υποστηρίξει την Υπηρεσία, ενώ προσωρινά και οι υπόλοιποι υπάλληλοι της ΥΔΟΜ, να αναλάβουν τον έλεγχο αδειών, εφόσον το επιτρέπει το αντικείμενο της εργασίας τους που με αντικειμενικά στοιχεία είναι πλέον σημαντικά μειωμένο, αναλαμβάνοντας να διεκπεραιώσουν έναν αριθμό αδειών μέχρι να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας στην έκδοση ηλεκτρονικών αδειών, αποτελεί, αυτή τη στιγμή, η άρνηση της ΥΔΟΜ Θάσου για τη βεβαίωση όρων δόμησης στο νησί, όπως εφαρμόζονταν μέχρι τώρα και είναι απαραίτητο στοιχείο στην διαδικασία ηλεκτρονικών αδειών. Δυστυχώς καμία από τις δύο ΥΔΟΜ, Θάσου και Καβάλας δεν εκδίδει βεβαίωση με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται ηλεκτρονικές άδειες με ευθύνη μηχανικού, παρά μόνο αφού προηγηθεί ο έλεγχος της ΥΔΟΜ Καβάλας, που απαιτεί καθυστέρηση άνω των 24 μηνών, παραβιάζοντας ουσιαστικά τη λογική και το πνεύμα του νόμου (Ν.4495/2017), που το προβλέπει.

Στους παραπάνω αναφερόμενους χρόνους και για συγκεκριμένες περιπτώσεις αδειών, πρέπει να συνυπολογιστούν πρόσθετες διαδικασίες και εγκρίσεις που αυξάνουν σημαντικά το απαιτούμενο διάστημα. Για παράδειγμα, μια πράξη αναλογισμού μπορεί να απαιτήσει αναμονή περισσότερο των τεσσάρων χρόνων, ενώ παλαιότερα δεν ξεπερνούσε τα δύο, ενώ μια άδεια σε διατηρητέο κτίριο ή σε ιστορικό τόπο, όπως ο Θεολόγος Θάσου, ο παραδοσιακός οικισμός Ελευθερούπολης, η Παναγία της Καβάλας και η Παναγία της Θάσου, οι εγκρίσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αν. Μακ. & Θράκης, που εδρεύει στην Ξάνθη, μπορεί να διαρκέσουν από ένα έως πέντε χρόνια, ενώ έχουν αναφερθεί ακόμα και δέκα.

Περιγράφοντας παραπάνω τις συνθήκες που διαμορφώνουν το εργασιακό περιβάλλον του μηχανικού, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι τα δεδομένα αυτά πρέπει να αλλάξουν. Οι αρμόδιοι δεν μπορούν να αδιαφορούν άλλο εις βάρος της κοινωνίας. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια, τους βουλευτές του Νομού, αλλά και όλους τους υποψήφιους δημάρχους να ενεργοποιηθούν και να βρουν τρόπους επίλυσης αυτών των τόσο σοβαρών προβλημάτων που στερούν την εργασία πολλών ανθρώπων. Η ευθύνη βαραίνει όποιον αδρανεί. Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας παραμένει διαθέσιμος να παρέχει υποστήριξη σε οποιονδήποτε επιθυμεί να δράσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1. Δήμαρχο Καβάλας

2. Δήμαρχο Θάσου

3. Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

4. Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού

5. Βουλευτές Ν. Καβάλας

6. ΤΕΕ-ΑΜ

7. ΣΑΔΑΣ -ΠΕΑ

8. ΜΜΕ
 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                          Η Γεν. Γραμματέας

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ                           ΣΟΦΙΑ ΚΙΡΤΑΖΟΓΛΟΥ

 

 


Συμπεράσματα από την ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ – ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στον χώρο της Παλιάς Μουσικής πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Συνοικία Παναγία Καβάλας. Μελετούμε το παρόν – Σχεδιάζουμε το μέλλον» που διοργάνωσαν ο πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας. Ο σκοπός της ήταν ο προβληματισμός και η ανταλλαγή απόψεων επάνω στα ζητήματα που αφορούν στην ιστορική συνοικία της Καβάλας και στόχος η κοινή αποδοχή από όλους τους συναρμόδιους φορείς ενός σχεδιασμού δράσεων για την ανάδειξή της.
Στην ημερίδα συμμετείχαν με εισηγήσεις τους ο Δήμος ......Περισσότερα με φωτογραφίες
 

 Ημερίδα: Συνοικία Παναγία Καβάλας. Μελετούμε το παρόν - Σχεδιάζουμε το μέλλον. Παλιά Μουσική 16/2/2019, 10:00
  Το Δ.Σ. του εξωραϊστικού πολιτιστικού Συλλόγου «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ» και το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας (ΣΑΝΚ) σας καλούν να συμμετάσχετε στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με θέμα την ιστορική συνοικία της Παναγίας με σκοπό τον προβληματισμό και την ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που την αφορούν και στόχο την κοινή αποδοχή από όλους τους συναρμόδιους φορείς ενός σχεδιασμού πράξεων για την ανάδειξή της.
Συνοπτικά αναφέρουμε τους λόγους που μας ώθησαν στην πρωτοβουλία μας:
Η συνοικία της Παναγίας αποτελεί για την Καβάλα, αφ’ ενός την κοιτίδα της σύγχρονης πόλης και τον χώρο όπου βρίσκονται τα περισσότερα και σημαντικότερα μνημεία της, αφετέρου, την γραφικότερη και θελκτικότερη γωνιά της σύγχρονης πόλης, πόλο έλξης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.
Η κατάσταση, ωστόσο, στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια λόγω της εγκατάλειψης των παραδοσιακών σπιτιών της, τα οποία απροστάτευτα από τη φθορά του χρόνου συνεχώς γκρεμίζονται, της έλλειψης λειτουργικού σχεδιασμού των δημόσιων χώρων της, της έλλειψης διευκόλυνσης των κατοίκων στην καθημερινότητα αλλά και της εφαρμογής ενός ανεπαρκούς κυκλοφοριακού, κρίνεται κρίσιμη.
   

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι ανάγκη όλοι οι αρμόδιοι φορείς να  αντιδράσουμε συλλογικά, με κάθε τρόπο.
Προσβλέπουμε μέσω της διαβούλευσης και της ανταλλαγής απόψεων που θα αναπτυχθούν, να οδηγηθούμε σε κοινής αποδοχής προγραμματισμό δράσεων για την ρύθμιση επεμβάσεων στον χώρο που θα βελτιώσουν την εικόνα της και την διαβίωση  των κατοίκων με τρόπο που σέβεται τις αξίες που αντιπροσωπεύει.
Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Φεβρουαρίου 2019 την 16η Φεβρουαρίου, ημέρα Σάββατο.


 

          Για το Δ.Σ. του συλλόγου «ΚΑΣΤΡΟ»                           Για το Δ.Σ. του ΣΑΝΚ                                      Ο πρόεδρος                                                        Ο πρόεδρος
                                          Φώτης Λαζαρίδης                                               Ιωάννης Νεστορίδης 

Τακτική συνέλευση και κοπή πίτας 29.01.2019

 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, Ομιλίες μελών του συλλόγου μας
Η Ελευθερούπολη εντός των τειχών Γιάννης Νεστορίδης,
Αρχιτέκτων Μηχανικός,
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 11:30-11:45

 

Παραδοσιακός Οικισμός Ελευθερούπολης. Ιστορία και προοπτική
Ελευθερία Καραγιαννίδου, Αρχιτέκτων μηχανικός,
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 12:30-12:45

 


Η οικογένεια Εμμανουηλίδη και η καπνεμπορική της δραστηριότητα στην Ελευθερούπολη,
 Σαπφώ Αγγελούδη-Ζαρκάδα, Δρ Αρχιτέκτων ΑΠΘ,
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 12:45-13:00

Το πρόγραμμα http://www.kavalapost.gr/209651/2o-synedrio-topikis-istorias-paggaioy-analytika-to-programma-kai-oi-omilites/


Την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Καβάλας διοργάνωσε μία ιδιαίτερη ξενάγηση στα στενά της ιστορικής συνοικίας της Παναγίας. Περιηγηθήκαμε από μη συνηθισμένες διαδρομές και δύσκολα ανηφορικά μονοπάτια για να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική και τον τρόπο ζωής της περιόδου της Τουρκοκρατίας. ¨Ήταν μία μοναδική εμπειρία σε άγνωστα σοκάκια με πανέμορφα σπίτια με ζεστά και φωτεινά χρώματα. Ήταν τόσο στενά τα δρομάκια , που δύσκολα μπορούσες να φωτογραφίσεις τα κτίρια.¨Όσοι δεν είχατε την ευκαιρία της συμμετοχής, ελάτε για ένα φωτογραφικό περίπατο.(Γιώτα Μιχαλακίδου)


 


4η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής με θέμα "Καβάλα ΟΡΙΟ Ρευστό Σχεδιάζοντας το παράλιο μέτωπο"  28/9 - 04/10/2017
"
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου με κεντρικό τόπο την Δημοτική Καπναποθήκη όπου στο τέταρτο διαμέρισμα (ανατολικό) θα παρουσιάζονται οι εκθέσεις που ετοιμάσαμε με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

4η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής
Καβάλα. Ένα θέατρο η πόλη μου. Η παράσταση ξετυλίγεται αδιάκοπα και θεατές όλοι εμείς. Τα μάτια στραμμένα πάντα στη σκηνή. Στο μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Στο λιμάνι, σύμβολο της παλαιότερης οικονομικής ευμάρειας. Στις παραλίες, με την άλλοτε άγρια και άλλοτε γαλήνια ομορφιά τους. Καράβια, καΐκια, κολυμβητές, πουλιά και ψάρια οι πρωταγωνιστές.
 ....περισσότερα


Περιήγηση στα πλαίσια του COSMOPOLIS: «Παναγία, ένας άγνωστος, οικείος τόπος» 23-7-2017.
Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε περιήγηση στην χερσόνησο της Παναγίας στα πλαίσια του COSMOPOLIS με τίτλο: «Παναγία, ένας άγνωστος, οικείος τόπος» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας. Μπροστά μας ξεδιπλώθηκαν μονοπάτια που έχουν διαμορφωθεί στο πέρασμα των χρόνων, που έχουν χαθεί ή αλλάξει, ιστορικοί τόποι ξεχασμένοι, μνήμες λησμονημένες και εικόνες άγνωστες εντός και εκτός των τειχών. Η πρόταση του Συλλόγου μας για την ανάδειξη του παραλιακού μονοπατιού της Ανατολικής πλευράς της χερσονήσου θα παρουσιαστεί και στην Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής του Σεπτεμβρίου.


Σεμινάριο - Εργαστήριο: «Αμήχανη πόλη: Καπνομάγαζα – ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης μου» 27-28/05/2017
"Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση», υλοποίησε στις 27-28/05/2017, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Καβάλας, το Μουσείο Καπνού, τη Δημωφέλεια, το Δήμο και  το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού, διήμερο σεμινάριο με τίτλο: «Αμήχανη πόλη: Καπνομάγαζα – ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης μου».
Στόχος του σεμιναρίου, η ανάδειξη ενός σημαντικού τμήματος της πόλης που περιλαμβάνει την περιοχή των καπναποθηκών. Ένα σύνολο που η δημιουργία του είναι άμεσα ....περισσότερα

Σεμινάριο-Εργαστήριο: «διαβάζω την πόλη μου από τον Κήπο μέχρι το Κάστρο» 2-4-2017

Την Κυριακή 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο-Εργαστήριο που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων με τίτλο: «διαβάζω την πόλη μου από τον Κήπο μέχρι το Κάστρο» ως Α’ Φάση της σειράς σεμιναρίων με θέμα «διαβάζοντας  ιστορικά μονοπάτια της πόλης μου» που γίνεται στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση».

Το Σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις και έχει ως στόχο την ανάδειξη του ιδιαίτερου ιστορικού χαρακτήρα και της ιδιαίτερης πολιτιστικής και τοπογραφικής φυσιογνωμίας της πόλης. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με προτεινόμενες βιωματικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις θα βοηθήσουν τους μαθητές να συνδέσουν τη σχολική ζωή και γνώση με την πόλη τους, να διαμορφώσουν στάσεις και αξίες σχετικά με την προστασία τόσο του περιβάλλοντος όσο και της ιστορικής  πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και τέλος να διεκδικήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 


Φωτογραφίες από την περιήγηση "Η Ελευθερούπολη Ανοίγει Τα Σπίτια Της"23-10-201
«Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ »   
           ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας σας καλεί στην περιήγηση 
«Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ » 
παράλληλη εκδήλωση στα πλαίσια του 1ου Συνεδρίου 
Τοπικής Ιστορίας Παγγαίου, που διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις 
Ελευθερουπόλεως και ο Δήμος Παγγαίου, 
και θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:30 
με σημείο συνάντησης τον Πλάτανο στην Ελευθερούπολη.

Ξενάγηση στον παραδοσιακό ιστό της Ελευθερούπολης 25-07-2016,  Φωτογραφίες

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ | 18 Μαΐου 2016 | ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ
Διοργάνωση:
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ, Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου,
σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Καβάλας.
«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και η θέση του στη σημερινή ζωή της πόλης»
         

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
1. Παρουσίαση posters από μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Καβάλας και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας και η θέση του στη σημερινή ζωή της πόλης»
2. Προβολή της ταινίας μικρού μήκους : “ από το 356 π.Χ. …ως το μέλλον: ένα μικρό οδοιπορικό στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων”, 6ο Γυμνάσιο Καβάλας. Δραματουργία-Σενάριο-Σκηνοθεσία : Όλγα Μάμαλη
3. Μουσική παράσταση από ομάδα μαθητών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Χρύσανθου Γιαννικόπουλου


Πέθανε η βραβευμένη αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ
 

Από ανακοπή καρδιάς - Νοσηλευόταν με βρογχίτιδα σε νοσοκομείο του Μαϊάμι.
Τα έργα της μέσα απο την ιστοσελίδα της 
www.zaha-hadid.com και FB https://www.facebook.com/zaha.hadid/

Άρθρα για τον θάνατο της 
http://www.protothema.gr/culture/arts/article/566362/alert-pethane-i-vraveumeni-arhitektonas-zaha-hadid/ 
http://www.theguardian.com/artanddesign/2016/apr/01/zaha-hadid-obituary
http://www.huffingtonpost.gr/2016/03/31/culture-design-deco-pethane-h-zaha-hadid_n_9583146.html

 

2015


3η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής - ΤΑ ΚTΙΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ

24-30/09/2015 Πλατεία Καπνεργάτη 

Βυθισμένος στις παλιές φωτογραφίες της πόλης που δεν πρόλαβα να ζήσω, που ενώ την περπάτησα δεν την γνώρισα, που χάθηκε μέσα στην ελκυστική κυριαρχία του μπετόν και της ασφάλτου, την απώλειά της βιώνω, Καβάλα της μνήμης ..... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 ΜΕΡΑ 24/9/2015  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2 ΜΕΡΑ 25/9/2015  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

3 ΜΕΡΑ 26/9/2015  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

4 MΕΡΑ 28/9/2015  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

5 MΕΡΑ 29/9/2015  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  


  «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Δήμου Καβάλας» 
o ΣΑΝΚ με τον Δήμο Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ έκανε εκδήλωση για:
- ημερίδα ενημέρωσης για τα έργα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης
- εργαστήριο πολιτών με τίτλο «Συμμετέχω, Προτείνω, Αλλάζω» και
- παράλληλο εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά
 την Τρίτη 4 Αυγούστου στις 19.00 στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας και την πλατεία Καπνεργάτη.
Εορταστική εκδήλωση με ενημέρωση για τα έργα του ΟΣΑΑ (ΕΣΠΑ 2007-2013), καταγραφή απόψεων για τον μελλοντικό σχεδιασμό έργων με στόχο τη διαμόρφωση μιας συνεκτικής πρότασης για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη του Δήμου Καβάλας και την πραγματοποίηση ενός  δημιουργικού εργαστηρίου για παιδιά με τίτλο «Συνθέτοντας με ψηφίδες την ιστορία της πόλης» με την δημιουργία ενός γλυπτού – πάγκου μπροστά από τη Δημοτική Καπναποθήκη που πρότεινε και σχεδίασε ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας.
Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους και ιδιαίτερα όσους έχουν παιδιά στην ηλικία των 7-14 ετών, για να συμμετέχουν στην εκδήλωση και τη δράση του Συλλόγου.
http://www.kavalagreece.gr/olokliromeno-sxedio-astikis-anaptixis-osaa-dimou-kavalas/

   

Κατασκευή πάγκου - γλυπτού στην πλατεία Καπνεργάτη με ψηφίδες

Το απόγευμα της Τρίτης 04-08-2015 πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας η ημερίδα δημοσιότητας του ΟΣΑΑ που διοργάνωσε η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με τίτλο «Περιδιαβαίνοντας την ιστορία στη σύγχρονη Καβάλα».
Στο παράλληλο πρόγραμμα της ημερίδας έλαβε χώρα το εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά με την υποστήριξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας με τίτλο «Συνθέτοντας τις ψηφίδες της ιστορίας της πόλης» με την κατασκευή πάγκου - γλυπτού στην πλατεία Καπνεργάτη, μπροστά από τη Δημοτική Καπναποθήκη.

Περισσότερες φωτογραφίες

 

 

Εκδρομή και Ξενάγηση το Σάββατο 28-03-2015, Καπναποθήκες, το παλιό αρχοντικό «Μαρμάρινο» στην Δράμα - Φωτογραφίες


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ 3-2-2015 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας καλεί τα μέλη του στην Γενική Τακτική Συνέλευση την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:30 στα γραφεία του ΤΕΕ ΑΜ, Βότση 2, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
 1. Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ.
2. Αρχαιρεσίες
3. Κοπή πίτας
Η Συνέλευση θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία όταν είναι παρόντα περισσότερα από το ένα δεύτερο (1/2) συν ένα των ταμειακά τακτοποιημένων μελών και οπωσδήποτε όχι λιγότερα από 15. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο με απαρτία του 1/3 των ταμειακά τακτοποιημένων μελών. Σε περίπτωση που και πάλι δεν επιτευχθεί απαρτία η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015 την ίδια ώρα με όσα μέλη προσέλθουν. Για τις τυχόν επαναληπτικές συγκλήσεις δεν απαιτείται ιδιαίτερη πρόσκληση και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ίδια.

Για το Δ.Σ. Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας
 ΦΩΦΩ ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

 


2014Επανάχρηση ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.
19:00 «Η πρόκληση της αξιοποίησης των ανενεργών στρατοπέδων στην πόλη της Θεσσαλονίκης: Συμπεράσματα και προτάσεις μετά από δύο δεκαετίες διαλόγου» , Μαρία Ζουρνά, Αρχιτέκτων ΑΠΘ, ΜSc ΡΜ, Προϊσταμένη Τμήματος Άστικού Σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, τ. Αντιπρόεδρος ΕΑΧΑ ΑΕ/ΥΠΕΚΑ 20:00 "Στρατόπεδο Ασημακόπουλου: Πρόκληση αναβάθμισης τοy Πολεοδομικού ιστού της Καβάλας" , Σαμουρκασίδου Έλενα, Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης ΜSc Πολεοδομία & Ανάπτυξη Πόλεων, Υπ. Διδάκτωρ ΠΘ, Υπεύθυνη Ομάδας Έργου του ΤΕΕ-ΑΜ με τίτλο: "Πρόγραμμα FΑΤΕ: Πρόταση αξιοποίησης, στρατοπέδου Αρημακόπουλου". 19:00 | ΤΕΤΑΡΤΗ 17 | ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 | ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΤΕΕ | ΒΟΤΣΗ 2 ΚΑΒΑΛΑ

 

Φωτογραφίες από την ξενάγηση στην οικία Χατζηδάκη στην Ξάνθη 20-12-2014

 


ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ  -  ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων θα πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη της νέας
Αντιπροσωπείας, την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, από ώρα 9:00 – 20:00.
A
αρχεία:
Ενημέρωση Περιφερειακών Συλλόγων Αρχιτεκτόνων για τις Εκλογές ΣΑΔΑΣ - ΠΕΑ, για την ανάδειξη της νέας Αντιπροσωπείας
-  Εγκύκλιο των Εκλογών - ορθή επανάληψη της με ΑΠ 49549 2ης Ανακοίνωσης για τις Εκλογές
 


Εγγραφο του ΥΜΑΘ περί συγκρότησης Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Μακεδονίας και Θράκης (ΚΕΣΑΜΑΘ) και Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Μακεδονίας και Θράκης (ΚΕΣΥΠΟΘΑΜΑΘ)

Καβάλα  2 -07-2014  - Αρ. Πρωτ. 100   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το  ΔΣ  του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας στα πλαίσια της συνεδρίασή του την 1-7-2014 συζήτησε το θέμα της εγκατάστασης του έργου ‘’Τερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου LNG Αιγαίου’’ και στηρίζει την απόφαση του ΤΕΕ ΑΜ  περί σύνταξής του με την κινηματική αντίδραση της τοπικής κοινωνίας κατά της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης του έργου αυτού, ως ενεργό μέλος του. ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ
 


Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ (ΠΕΓΑ) «Αστικές Αναπλάσεις & Πράσινος Σχεδιασμός». Η διεθνοποίηση των αγορών και των νέων τεχνολογιών καθιστούν αναγκαία τη συνεχή ανανέωση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Έτσι η ανάπτυξη συνεχούς δραστηριοποίησης και βελτίωσης των γνώσεων των πολιτών που συνεχίζoνται στο σύνολο της ζωής τους, γίνεται στόχος και βασικός άξονας της Ευρωπαϊκής πολιτικής. Το παρόν πρόγραμμα ανήκει στην κατηγορία πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευσης» με τίτλο «Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ΑΕΙ για την Επικαιροποίηση Γνώσεων Αποφοίτων ΑΕΙ» (ΠΕΓΑ) του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
 


ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΔΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,  θα πραγματοποιηθεί στην Ναύπακτο, στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΠΟΤΣΑΡΗ, στις 24, 25, 26 Ιανουαρίου 2014.
 


2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ. ΣΑΒΒΑΤΟ 30-11-2013-ΚΥΡΙΑΚΗ 1-12-2013. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 


 
Η BIENNALE ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ 18-26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY
«2η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ» 
 “Biennale del Restauro Architettonico & Urbano" BRAU2

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ACTIVITIES
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - INFORMATION
Conference in Kavala 26.10.2013, Municipal Tobacco Warehouse
Χίλια, Δεκαοκτώ και Πεντακόσια ιστορικοί συνοικισμοί - See more at: http://fileto.gr/2012/12/07/%CF%87%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9/#sthash.jGS0Waeu.dpuf
Χίλια, Δεκαοκτώ και Πεντακόσια ιστορικοί συνοικισμοί - See more at: http://fileto.gr/2012/12/07/%CF%87%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9/#sthash.jGS0Waeu.dpuf
Χίλια, Δεκαοκτώ και Πεντακόσια ιστορικοί συνοικισμοί - See more at: http://fileto.gr/2012/12/07/%CF%87%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CE%BF%CE%BA%CF%84%CF%8E-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9/#sthash.jGS0Waeu.dpuf

Χίλια, Δεκαοκτώ και Πεντακόσια χαρακτηρίστηκαν ιστορικοί τόποι από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων. ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ. ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΕΤΟ

Ευρωπαϊκά Προγράμματα σε θέματα Αρχιτεκτονικής Τοπίου -Περιβάλλοντος και η εμπειρία του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, Κύπρος, Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, ΚΑΒΑΛΑ, ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 19:00, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΤΕΕ, ΒΟΤΣΗ 2, ΚΑΒΑΛΑ

Προτάσεις για την αξιοποίηση του "Διόνυσου" 8-4-2013

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Καβάλας, μετά από πρόσκληση του 13 Δημοτικού Σχολείου, παρουσίασε στα παιδιά της ΣΤ τάξης, μια ιστορική αναδρομή και αναφορά σε σημαντικά και διατηρητέα κτίρια της Καβάλας. 5-4-2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 30.1.2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας -Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας σας καλούν στην Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: "Πραγράμματα χρηματοδότησης μικρομεσαίων Επιχειρήσεων"
Εισηγήσεις:
 Γ.Σταμπουλή: 
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
 Μ.Σκορδά:
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER Ε.Π.ΑΛΙΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ
 ΔΡΑΣΗΣ (Ο.Τ.Δ.): «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ
 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Α.» http://www.ankavala.gr/leader/?page_id=116
2012

ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΚ 19.12.2012

Διαμόρφωση εισόδου παλαιού Μεντρεσέ στις Καμάρες επί της οδού Κολοκοτρώνη 10.12.2012

Οι εισηγήσεις της 1ης Εβδομάδας αρχιτεκτονικής με θέμα τον Δημόσιο χώρο, που πραγματοποήθηκε 3-7 Οκτωμβρίου 2012 στην Καβάλα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΤΙΡΙΑ. Διαγωνισμός διπλωματικών και μεταπτυχιακών εργασιών από ελληνικές σχολές αρχιτεκτονικής και Ελλήνων φοιτητών από πανεπιστήμια του εξωτερικού. 21.11.2012

Αλλαγές στον τρόπο άσκησης δραστηριότητας και αμοιβών ενεργειακών επιθεωρητών 20.11.2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ – 06.10.2012

ΘΕΜΑ: Λουτρά Ελευθερών - ΠΡΟΣ Δ/ΝΣΗ ΝΕΩΤΕΡΗΣ & ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

θέματα Ημερήσιας Διάταξης συντονιστικού

Στα πλαίσια της 1ης Εβδομάδας αρχιτεκτονικής πραγματοποήθηκε το Σάββατο 6/10 (10:00) Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου ΣΑΔΑΣ- ΠΕΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ 7-7-2012

 1η Εβδομάδα Αρχιτεκτονικής 2012
 


UIA - INTERNATIONAL COMPETITION - DESIGN A BIOCLIMATIC SCHOOL IN GREECE
 


ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ Ανακοινώσεις ΣΑΝΚ
 


 

Αρχείο gallery των αφισών των νεότερων εκδηλώσεων του Συλλόγου

 

 

 
 
Find more about Weather in Kavala, GR
Click for weather forecast for Kavala

 

KΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤEΩΝ
       1-100

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΒΟΤΣΗ 2 65403 ΚΑΒΑΛΑ
Τηλέφωνο: 2510/227430, Fax: 2510/835701
email sankavala@gmail.com
 

Architect Kavala, Greece

t

 

 

facebookFacebook    likes                                    youtube Youtube Channel            


 

 copyright 2012
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΒΟΤΣΗ 2 65403 ΚΑΒΑΛΑ
webmaster  vourvou@web.de